IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо САЩ вече не са толкова уязвими на петролни шокове?

Местното производство, понижената енергоемкост на икономиката и увеличеният дял на услугите допринасят за това

11:26 | 13.01.20 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ЕРА</em></p>

Снимка: ЕРА

Последна актуализация: 13:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 4 rate down comment 1
fon
преди 4 години
РУСИЯ - ИРАН ще се сблъскат в каспийско море?!! А след това сигурно на Северния полюс? А няма ли да е по-добре да завършиш географията за 5-ти клас на прилично ниво вместо да плещиш подобни остроумия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 0
fon
преди 4 години
Ха-ха. Русофилията, конспирацията и слабоумието вървят напоследък ръка за ръка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 8
крас
преди 4 години
Тепърва там ще започва истинсаката война. Заради находището в ЮЖЕН ПАРС, единадесет години се води война в Сирия, която трябва да се превърне в РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ на газта от този район. Тази война отдавана щеше да е приключила ако не бяха ИРАНСКИТЕ ВОЙСКИ на ген . Сулеймани, които поддържаха режима на Ассад. Иначе руснаците и техните както Лавров нарича американските си "ПАРТНЬОРИ" , отдавна бяха разделили баницата каквато се явява СИРИЯ. Никой не коментира ВОЙНАТА м/у РУСИЯ и ИРАН които в Сирия имаха няколко сериозни военни конфликта с големи загуби от двете страни. В СИРИЯ РУСИЯ ВЗЕ СТРАНАТА НА ИЗРАЕЛ И ЗАСТАНА ПРОТИВ ИРАН!!Едните от спечелилите от убийството на ген СУЛЕЙМАНИ бяха руснаците, които го съпроводиха с ТЕХЕН САМОЛЕТ до Багдат, където американските им "ПАРТНЬОРИ" свършиха мръсната работа. СЕГА РУСИЯ ИМА ЕДИН ВРАГ ПОВЕЧЕ. Какво ще се случи с ГАЗТА В КАСПИСКО МОРЕ?? ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДА ВИДИМ И ТОВА. И там сблъсъка РУСИЯ - ИРАН е неизбежен. НЕ БИХ СЕ УЧУДИЛ ПРИ ЕДИН НОВ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ, ИРАН ДА СЕ КОАЛИРА С НЕГО ПРОТИВ РУСИЯ.Тогава битката ще се пренесе дирктно в КАСПИЙСКИЯ РЕГИОН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 8
Solar Power
преди 4 години
Газта я карат дисни от марс където сондира марсохода :)))) някои хора са дълбоко в конспирацията :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 4
крас
преди 4 години
Интересните новини са: 1/ НАСТОЯВАНЕТО НА САЩ , КИТАЙ ДА СПРЕ ДОСТАВКИТЕ СИ НА ПЕТРОЛ ОТ ИРАН2/ ПРЕУСТАНОВЕНИЯТ ТРАНЗИТ НА САУДИТСКИ ТАНКЕРИ ПРЕЗ ВОДИТЕ НА ИРАН. От това засегнат освен Китай е и Япония чиито премиер вече е в С. Арабия.ТРЪМП ЗАПАЛИ ФИТИЛА В БЛИЗКИЯТ ИЗТОК. Какъв ще бъде взрива и как това ще се отрази на пазарите е въпрос с неясен отговор. Има един момент който ще се окаже решаващ за бъдещето на ИРАН И ОТНОШЕНИЕТО НА ТРЪМП КЪМ НЕГО - ПРИТЕЖАВАНЕТО НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ОТ РЕЖИМА КОРЕННО ЩЕ ПРОМЕНИ СИТУАЦИЯТА.Отношението на Тръмп към СЕВЕРОКОРЕЙСКИЯ *** преминало през заплахата за война до "приятелство" с КИМ ЧЕН УН показват слабата страна на САЩ, която ИРАН БЪРЗО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА РЕАЛИЗИРА. В това отношение времето не работи за Тръмп и ако той не свали режима в ИРАН в близките няколко месеца , рискува да се превърне в това което в момента изглежда пред северокорееца - ИСТИНСКИ ***. СИГУРНО Е ЕДНО - В настоящият момент Иран няма да нападне никого, което не е в сила за неговите паравоенни формирования и особенно тези в ЙЕМЕН. В тази държава опита за убийство с дрон на водача на местните шиити извършен по едно и също време с този на ген. Сюлеймани се провали. Да не забравяме атаката на САУДИТСКАТА РАФИНЕРИЯ извършена точно от този много по интелигентен представител на ШИИТИТЕ в Йемен тип която не бе отразена от американската ПВО.Там се воюва с дронове и високотехнологични оръжия нетепични за тези ширини.Войната вече не е тази която я познаваме - ТЯ ВЕЧЕ Е АТЕНТАТИ И УБИЙСТВА НА ВОДЕЩИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ. САЩ , ИЗРАЛ и техните съюзници сред които е и РУСИЯ вече са в нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 20 rate down comment 9
miccaelis
преди 4 години
много ясно, че няма да спрат петрола, в близките 40г. сме на това нещо след това ако доживеем живот и здраве ще видим ако не то децата ше видят .... От 2014та чакам талибаните от Масква да фалират и да се мине на еко/меко/зелениш енергии -> е до са нито едно от тия двете не се е случило, даже и дизел кола си купих в очакване да ми я забранят, но аз съм упорит и продължаам да чакам да видиме .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 17 rate down comment 8
Grosss
преди 4 години
В момента всеки иска да продава петрол и газ и е много трудно да севдигне цената и изполват конфликти във Близкия изток за да изстрелятцената до 200 долара за да продават.Дали ще успеят е трудно да се каже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 24 rate down comment 13
дядя Вова
преди 4 години
"интересно да видим какво ще стане с "добивът" им, когато цъфнат лъжите за шистовия петрол и спрат да продават краден петрол от Ирак и Афганистан като свой." ... и Сирийският!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 21 rate down comment 4
Grosss
преди 4 години
На Парижкото споразумение пок климата бе лешено да се спрат въглеводородните горива и американците отвориха своите стратегическизапаси за продажба.колкото по скъп стане петрола толкова по-вече щеспечелят.СА продаде своята петролна компания на балъците за да не семине след като спрат потреблението на петрол и се премине на алтернативни горива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 24 rate down comment 14
miccaelis
преди 4 години
при Камилите нема газ, нье, нье ... ммм тц ич .... тъппунгер при най-големите финансисти на терористи Катар може би ?!? ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още